Löysin tämän kirjoituksen Vartti.fi sivulta

 

 

Sibeliuksenkatu takaisin autoille

Järvenpään valtuusto päätti eilen salaisessa kokouksessaan muuttaa kävelykatu Jannen takaisin liikennöitäväksi.

 

Vajaa kymmenen vuotta jyrkästi autottomana ollut raitti ei miellytä yrittäjiä. Päätös onkin suurelta osin Jannella toimivien yrittäjien lobbauksen tulosta.

 

Valtuutettuja on kestitty jo kahden vuoden ajan laivaristeilyillä, osa valtuutetuista osallistui vuodenvaihteessa yrittäjien järjestämälle Afrikan matkalle.

 

Ratkaisevin tekijä päätökseen oli se, että keskustassa ei ole riittävästi parkkipaikkoja. Asiaa kartoitettiin, ja kävelykadun varret todettiin ainoaksi mahdolliseksi paikaksi perustaa uusia parkkipaikkoja.

 

Parkkeeraaminen tulee olemaan ilmaista uusitun Jannen varrella. Samalla tulee vakavaan harkintaan Järvenpään pysäköinninvalvonnan toiminnan lopettaminen. Sen on todettu haittaavan kohtuuttomasti järvenpääläisten asumisviihtyvyyttä ja vaikuttavan negatiivisesti kaupungin maineeseen elinvoimaisena kulttuurikaupunkina.

 

Kadun rakentaminen alkaa Järvenpäässä ei-totutulla rivakkuudella. Kadun lämmitysnesteet pumpataan ylös ja viedään ongelmajätelaitokselle jo ensi viikolla. Kadun purkutyöt alkavat toukokuun alussa. Katu on autojen käytössä ennen joulukauppaa.

 

Kuva (Pekka Kasurinen):

Autot tulevat takaisin Sibeliuksenkadulle. 1.4.2010

 

Kaikkiin kirjoituksiin ei todellakaan kannata uskoa vaikka ei olisikaan aprillipäivä.